Justitie

Acht maanden cel met uitstel voor griffiemedewerkers Dendermonde

door Nick De Backer

Twee griffiemedewerkers en een ontvanger van de rechtbank van Dendermonde zijn veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel en 2.400 euro boete voor belangenvermenging. Tussen 2011 en 2013 verkochten ze oud ijzer met 8.800 euro winst omdat ze met hun voorkennis hoger konden bieden op de loten.

De twee griffiemedewerkers werken al bijna twintig jaar op de Dienst Overtuigingsstukken van de rechtbank van Dendermonde. In de zomer van 2014 praatte een van hen zijn mond voorbij aan een derde griffiemedewerker. Die persoon lichtte daarop het diensthoofd in, die op haar buurt het Openbaar Ministerie op de hoogte stelde.

Uit verder onderzoek bleek ook dat de beklaagden tussen 2011 en 2013 drie loten oud ijzer opkochten, om ze nadien weer met winst door te verkopen. De griffiemedewerkers strijkten in totaal meer dan 8.881,40 euro winst met hun handeltje.

Ze werden ook verdacht van de verduistering van drie iPhones en potgrond uit een depot in Zele, waarvan ze een sleutel hadden. Enkel voor de verduistering van de potgrond moeten ze opdraaien.