Nieuws

Aalst voert nultolerantie drugs in op carnaval

door Nick De Backer, Belga

De stad Aalst zal tijdens carnaval dit weekend voor het eerst de nultolerantie voor drug- en wapenbezit invoeren. Dat wil zeggen dat iedereen die met drugs op zak wordt betrapt, ook daadwerkelijk zal vervolgd worden.

"Inzake veiligheid schakelen we andermaal een versnelling hoger. Het Aalsterse stadsbestuur voert een duidelijk zerotolerantiebeleid tegen drugs en wapens", benadrukt burgemeester D'Haese op de persconferentie vanochtend. "Tijdens carnaval zullen onze politiediensten, indien zij drugs- of wapenbezit vaststellen bij meerderjarigen, prioriteit geven aan de ogenblikkelijke inning van een minnelijke schikking."

Boetes variëren tussen 0 en 500 euro, met het parket van Oost-Vlaanderen werden afspraken gemaakt naar tarifering. Wie bijvoorbeeld betrapt wordt met minder dan 5 gram cannabis, wordt uitgenodigd om een boete van 100 euro via een mobiele betaalterminal te betalen. Tot vijf XTC-pillen wordt 250 euro aangerekend. Weigeren kan ook, maar dan volgt een dagvaarding door het parket.

Meer vanavond in het TV Oost Nieuws, om 18.30 uur.