Nieuws

Aalst Carnaval 2021 gaat niet door in februari, maar misschien wel in de zomer

Aalst Carnaval zal midden februari volgend jaar niet plaatsvinden. Dat heeft burgemeester Christoph D’Haese bevestigd aan de redactie van TV Oost Nieuws.

Normaal gezien zou de 93ste editie van de Zondagstoet plaatsvinden op 14 februari 2021. Ook daarna viert Aalst nog drie dagen en nachten feest tot en met woensdagochtend 17 februari. Maar alle activiteiten waaronder ook de Maandagstoet, de Voil Jeanettenstoet en de Popverbranding worden opgeschort. “Alle adviezen die ik heb ontvangen zijn negatief”, zegt de burgemeester. “Het is niet verantwoord om met de huidige coronadreiging een massa-evenement van deze grootorde te organiseren”, besluit Christoph D’Haese.

Eerder al besliste de gemeenteraad om de verkiezing van Prins Carnaval met één jaar uit te stellen. Prins Yvan, de Prins van de editie van dit jaar, zou nog een jaartje langer aanblijven. En de stoet zou ook geen wedstrijd meer zijn. Heel wat groepen liepen gigantisch veel inkomsten mis omdat ze geen festiviteiten konden organiseren. Daarom werd dus ook de prijsuitreiking afgevoerd.

Ook andere steden en gemeenten waaronder Ninove, Denderleeuw, Dendermonde, Baasrode, Hamme, Moerzeke, Kastel, en Lokeren beslisten onlangs om hun carnaval af te gelasten door het coronavirus. Rond de carnavals in Zottegem, Temse en enkele deelgemeenten in Beveren is nog geen duidelijkheid.

Straks geeft de burgemeester meer duiding in een extra TV Oost Nieuws.