Economie

Wouter Torfs krijgt 'Gulden Spoor voor Economische Uitstraling'

Ondernemer Wouter Torfs uit Sint-Niklaas is opnieuw in de prijzen gevallen. De CEO van Schoenen Torfs krijgt de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling. Dat is een prijs die de Beweging Vlaanderen-Europa uitreikt aan mensen die hun stempel drukken op de Vlaamse economie.

"Torfs is het prototype van de moderne bedrijfsleider die een traditionele Vlaamse onderneming op een sociaal verantwoorde manier weet klaar te maken voor de toekomst", vertelt zegt An De Moor, voorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa. "De jury apprecieert daarbij in hem vooral de unieke manier waarop hij erin slaagt om economische rendabiliteit te koppelen aan een zeer empathisch personeelsbeleid. De winkelketen is voor hem duidelijk niet zomaar een business die winst moet opleveren."

Wouter Torfs kwam enkele maanden geleden ook in het nieuws met de opmerkelijke overname van schoenenketen Brantano, samen met twee mede-investeerders. Op 2 juli zal hij de prijs tijdens een academische zitting in het stadhuis van Lier in ontvangst nemen.