Justitie

Verkrachter zonder papieren nu ook vervolgd voor drugshandel

Azrak F., de 36-jarige man zonder papieren die maandag door de rechtbank in Dendermonde veroordeeld werd tot 8 jaar cel voor een brutale verkrachting, heeft zich vanochtend voor de Mechelse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor drugshandel.

Getuigen herkenden hem, maar hij blijft alles ontkennen. Het parket vorderde tegen de man 6 maanden cel en een boete van 6.000 euro. De politie linkte de man op 25 mei van dit jaar aan de drugsdeal. Ze observeerde een plaats die gekend is voor drugshandel en kon na een verkoop twee kopers ondervragen. Een van hen beschreef haar dealer, volgens haar kocht ze zo’n tweemaal per week cannabis bij hem. De politie kon de 36-jarige man kort nadien oppakken.

De kledij die hij droeg kwam exact overeen met wat de getuige had beschreven, en hij had zo’n 330 euro cash geld op zak. Toen de politie hem later opriep voor verhoor, kwam hij niet opdagen. Omdat de man illegaal in ons land verblijft, kon ze hem nergens vinden. In augustus pakte de politie van Sint-Niklaas hem op in de verkrachtingszaak waarvoor de rechtbank in Dendermonde hem maandag tot acht jaar cel veroordeelde.

Azrak F. ontkent de feiten. “Ik was net vrijgelaten uit de gevangenis, waarom zou ik dat dan doen?” vroeg hij vanochtend aan de rechter. Zijn advocate vroeg een milde toepassing van de strafwet. “Hij blijft zijn betrokkenheid ontkennen, ondanks de elementen in het strafdossier”, zei ze. De rechter vonnist op 4 januari.