Nieuws

Stad Aalst zoekt tijdelijk onderkomen voor getroffen carnavalisten

Het stadsbestuur van Aalst zoekt na de brand in de carnavalswerkhallen een tijdelijk onderkomen voor de carnavalisten en heeft al een verzekeringsdossier opgestart om de carnavalisten zo snel mogelijk te vergoeden.

Dat laat burgemeester Christoph D'Haese weten. Loodsen 1 en 10 zijn verwoest en er is grote schade aan loodsen 2 en 9. In totaal is zeker 800 vierkante meter verwoest. De stad Aalst is eigenaar van het gebouw, dat voor 2,5 miljoen verzekerd is. Ook de inboedel is verzekerd.

"De schade is zeer aanzienlijk als we het bij daglicht aanschouwen", zegt de burgemeester. "We zijn eigenaar van het gebouw en we hebben al een verzekeringsdossier opgestart. We zijn momenteel een tijdelijk onderkomen aan het zoeken voor de carnavalisten. Het gebouw zelf zal gesloopt en heropgebouwd moeten worden." Volgens D'Haese is de tol zwaar, maar komt het carnaval volgend jaar in geen geval in het gedrang.

Over de precieze oorzaak van de brand is het nog wachten tot de branddeskundige van het parket zijn vaststellingen heeft afgerond. Dat zou in de loop van deze namiddag het geval zijn. Het vermoeden is groot dat slijpwerken aan de basis van de vlammenzee liggen.