Sport

Sporting Lokeren-speler Grégory Mertens stierf één jaar geleden

Het is zaterdag een jaar geleden dat Sporting Lokerenspeler Grégory Mertens het leven liet. Zijn plotse overlijden stuurde een schokgolf door de voetbalwereld. Niet alleen in Lokeren, maar ook ver daarbuiten.

Tijdens een beloftenwedstrijd op maandag 27 april 2015, op bezoek bij Racing Genk, zakte de verdediger plots in elkaar. Ondanks de inzet van een heel medisch team, verloor Mertens drie dagen later de strijd. Hij was amper 24. De ontreddering was onmetelijk groot bij zijn collega-voetballers van Sporting Lokeren en andere teams.

En Sporting Lokeren is Mertens nog lang niet vergeten. Nog altijd wordt hij tijdens de wedstrijden herdacht. Wanneer de vierde minuut aanbreekt, breekt er onder de supporters steevast een applaus uit. Vier was het rugnummer van Grégory Mertens.

"Grégory was een beloftevolle voetballer die helaas nooit de verwachtingen zal kunnen inlossen", vertelt Herman Van de Putte, woordvoerder van de club. "Maar bovenal zal hij altijd herinnerd worden als een goedlachse, vriendelijke en sympathieke kerel van wie we veel te vroeg afscheid moesten nemen."