Nieuws

Prominenten genieten van parodieën op actuele thema's

door Nick De Backer

De hoofdthema's in de carnavalsstoet dit jaar zijn overduidelijk de vluchtelingenstroom en de terreurdreiging. Maar ook K3 en de mechanische doping van veldrijdster Femke Van den Driessche zijn vaak weerkerende onderwerpen.

Voor minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA), één van de prominenten, was het een eerste kennismaking met Aalst Carnaval. Hij kon de vele verwijzingen naar de veiligheidsproblematiek en het verhoogde terreurniveau best wel smaken. "We leven nog steeds onder dreigingsniveau drie, maar Aalst wordt niet geviseerd. Daarenboven waakt de politie hier met man en macht over onze veiligheid", aldus de minister.
Jambon zit in de tribune naast burgemeester Dhaese, die de verwijzingen naar de lokale politiek kon duiden.

Voorts zijn ook vice-premier Alexander De Croo en zijn vader minister van Staat Herman De Croo aanwezig, net als staatssecretaris Bart Tommelein die voor het eerst afzakt. Ook Piet Buyse, burgemeester van de 'rivaliserende' stad Dendermonde tekende present. "Dit is het lelijkste paard ter wereld", zei hij toen het Ros Balatum passeerde, "Maar toch kom ik elk jaar kijken. De mensen van Aalst maken er telkens weer iets prachtigs van."

Nog tot ongeveer 21 uur lopen en rijden ruim tachtig officiële groepen en 205 ingeschreven losse groepen het zes kilometer lange parcours af.

Blijf alles volgen via onze livestream.