Nieuws

Peuter verbrand: Euroshop haalt ontstopper uit de rekken

Een 2-jarige peuter heeft gisterenmiddag ernstige brandwonden opgelopen nadat een fles ontstopper uit elkaar spatte aan de kassa van doe-het-zelfzaak Euroshop in Sint-Niklaas. De plastic fles was uit de handen van zijn moeder geglipt. Euroshop heeft het product intussen uit de rekken gehaald.

Het personeel van Euroshop handelde koelbloedig. "Twee van onze mensen hebben een EHBO-opleiding gevolgd en hebben meteen gebeld met het Antigifcentrum", vertelt de zaakvoerder. "We wisten immers niet hoe het zuur zou reageren met water. Het Antigifcentrum gaf groen licht dat het effectief mocht gespoeld worden."

De peuter werd eerst overgebracht naar het AZ Nikolaas en vervolgens naar het brandwondencentrum van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. De brandweer ruimde het goedje op. Omdat het niet normaal is dat zo'n fles ontstopper meteen uit elkaar spat wanneer het op de grond valt, werden alle flessen meteen uit de rekken gehaald. Mogelijk is er een fabricagefout gebeurd. Of de peuter letsels zal overhouden aan het incident, is niet duidelijk.