Nieuws

Oost-Vlaanderen meet schade op na wateroverlast

door Nick De Backer

Oost-Vlaanderen meet vanochtend de schade op na de overvloedige regenval van gisteravond en afgelopen nacht. Vooral in het noorden en het zuiden van de provincie liepen heel wat straten onder.

In Sint-Gillis-Waas en Beveren en werd gisteravond nog het rampenplan afgekondigd. De diensten zijn er de hele nacht druk in de weer geweest, maar op dit moment is de situatie gestabiliseerd en is het water aan het wegtrekken.

Maar ook in het zuiden van Oost-Vlaanderen, meer bepaald in Geraardsbergen, kregen de inwoners water binnen. "Dit heb ik hier nog nooit gezien", laat een man uit Moerbeke via Facebook weten. "Zelf heb ik geen schade, maar mijn buurvrouw moest worden geëvacueerd. Hopelijk is het ergste voorbij." De man postte ook enkele foto's op de sociaalnetwerksite. Daarop is te zien dat het waterpeil in de Willem van Moerbekestraat een hoogte bereikte van meer dan een halve meter.

De medewerkers van het depot van het stedelijk museum in Sint-Niklaas meten vandaag de schade op van de wateroverlast die het depot gisteren te verduren kreeg. Ongeveer vijftig schilderijen zouden beschadigd zijn.

Meer zo meteen en in het TV Oost Nieuws vanavond.

Sint-Gillis-Waas:


(Foto's: @Bavo_Daems)

Moerbeke (Geraardsbergen):






(Foto's: Facebook/Christof Van Onacker)