Nieuws

Michel Van den Brande is het beu: "Ik vertrek naar Amerika"

Michel Van den Brande is niet te spreken over de veroordeling tot acht maanden cel die hij gisteren opliep voor een dodelijk arbeidsongeval twee jaar geleden. "Het gerecht wil alleen maar mijn geld afpakken", zegt de Temsenaar in Het Nieuwsblad. "Ik verhuis naar Amerika."

De rechter was gisteren niet mals voor Van den Brande. "Geldgewin primeert op de veiligheid van zijn werknemers", klonk het in de rechtbank van Brugge. "De houding van Michel Van den Brande getuigt van een manifest gebrek aan verantwoordelijkheidszin en een volledig asociale ingesteldheid."

De stellingbouwer reageerde furieus op de uitspraak en noemt het verdict een gevolg van 'klassejustitie'. "Geld, geld, geld. Dat is het enige wat ze van mij willen. Ik investeer elk jaar duizenden euro's in veiligheid op de werkvloer", aldus Michel. Hij is het ondernemen in België meer dan beu.

"Als er een kandidaat is om het bedrijf aan de juiste prijs over te kopen, doe ik het meteen van de hand. Waarom zou ik nog voortdoen? Nee, ik wil heel graag verhuizen naar amerika, waar mijn dochter woont", zegt Michel. Toen de kilometerheffing voor vrachtwagens werd ingevoerd, dreigde Michel er al eens mee alles te verkopen. "Maar deze keer meen ik het echt. Dit is geen impulsieve beslissing."