Sport

Lokeraar als official naar Olympische Spelen

Lokeraar Ronny De Vos vertrekt over enkele dagen naar Rio De Janeiro. Hij zal er samen met twee andere Belgen als official worden ingeschakeld bij de badmintonwedstrijden. Ronny De Vos is oud-voorzitter van de Lokerse Badmintonclub. Hij is ook hoofdscheidsrechter van het jaarlijks internationaal badmintontornooi in Lokeren.

"In 1989 startte ik als provinciaal umpire en algauw werd ik ook referee", vertelt Ronny. "Ik bouwde nationaal de nodige ervaring op en in 2005 kreeg ik de kans om eerst Europees en vanaf 2008 ook wereldwijd badmintontornooien te leiden. Deze olympische spelen vormen de kers op de taart."

Het badmintontoernooi begint op 10 augustus en wordt gespreid over tien dagen. "Zelf vertrek ik al op 7 augustus naar Rio om nog enkele voorbereidingen te treffen. Het referee-team waar ik deel van uitmaak bestaat uit vier referees. Samen briefen we vooraf de Team Managers, umpires en lijnrechters. Ons refereekwartet moet ervoor zorgen dat iedereen alle reglementeringen van BWF respecteert, alsook de specifieke, strengere regels van de Olympische Spelen", klinkt het.

Voor Ronny zullen het overigens ook zijn eerste en laatste Spelen worden. "Daar zit mijn leeftijd voor iets tussen. Maar ook daarna zal ik zeker nog even in sporthallen terug te vinden zijn. Aan stoppen denk ik zeker nog niet."

 

(Foto en bron: Lokerse BadmintonClub)