Sport

Lambrecht maakt werk van zijn opvolging bij Sporting Lokeren

Roger Lambrecht ontkent het niet: er zijn kandidaten om Sporting Lokeren over te nemen, maar er is geen haast bij. In afwachting daarvan komt er nu extra-sportieve versterking.

Roger Lambrecht en Sporting Lokeren hebben een moeilijk jaar achter de rug. Sportief moest hij halfweg het seizoen ingrijpen om de club voor degradatie te behoeden. Ook extra-sportief rommelde het af en toe. Maar de voorzitter blijft strijdvaardig bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Sportief zijn we ons aan het versterken. Met Tom De Sutter is al een eerste belangrijke stap gezet", aldus Lambrecht. "Het is een publiek geheim dat we uitkijken naar nog andere spelers. Maar namen noemen is in deze fase van de strijd niet opportuun".

Daarnaast wordt er ook hard werk gemaakt van de club in het tijdperk na Lambrecht. "Het liefst zou ik de club overlaten aan een Belgische overnemer, maar die vinden is niet makkelijk. In afwachting blijf ik de dagelijkse leiding over de vzw in handen houden. Ik zal me wel goed laten omringen om de club ook buiten het sportieve vlak naar een hoger niveau te tillen, zoveel is duidelijk. In die context hebben we nu Frederic Schroyens aangetrokken die zijn sporen al heeft verdiend in onder andere de digitale sector. Hij zal mij adviseren op commercieel vlak en bijstaan in de organisatie. Het heeft een tijdje geduurd om de juiste persoon te vinden. Uiteindelijk vonden we die in onze eigen rangen."

Frederic Schroyens (42) is een Lokeraar in hart en nieren en is al een hele tijd bij de jeugd aan de slag, onder andere in de organisatie van de Voskescup, het jeugdtornooi van Sporting Lokeren. Hij kent het huis dus goed en zal zich daardoor snel kunnen inwerken. Voorlopig gaat hij halftijds aan de slag omdat hij eerder aangegane verplichtingen moet afwerken. Maar vanaf augustus is hij volledig inzetbaar voor Sporting.

 

(Bron & foto: Sporting Lokeren)