Sport

Kristinsson maakt intrede op Daknam

Runar Kristinsson volgt voormalig bondscoach Georges Leekens op als hoofdcoach bij Sporting Lokeren. De IJslandse ex-speler van de club is zonet voorgesteld tijdens een persconferentie op Daknam.

Kristinsson ondertekende er een contract tot het einde van dit seizoen, met optie voor nog een jaar. Voor de 47-jarige Kristinsson is het een terugkeer naar de club waar hij zijn beste dagen als speler mocht beleven. Tussen 2000 en 2007 maakte hij onder meer aan de zijde van zijn landgenoot Arnar Gretarsson het mooie weer op Daknam.

Nadien keerde de controlerende middenvelder terug naar IJsland om er zijn spelerscarrière bij Reykjavik af te sluiten en er zich nadien ook als trainer te lanceren. Met die club nam hij het in 2013 in de voorrondes van de Europa League nog op tegen Standard. Enkele seizoenen later kwam hij bij het Noorse Lilleström terecht, waar hij onlangs de laan werd uitgestuurd.

Kristinsson stond echter al langer op de radar van Lokeren en dus kon de overgang naar het Waasland na het ontslag van Leekens snel afgerond worden. De IJslander kreeg bovendien de voorkeur op Besnik Hasi, eveneens een ex-speler van Lokeren. De 22e coach onder voorzitter Roger Lambrecht moet Lokeren zo snel mogelijk uit de degradatiezone wegkrijgen.

Een verslag, vanavond, in het TV Oost Nieuws.