Human Interest

Hier kan je deze week een frisse duik nemen in openlucht

Deze week wordt het weer even écht zomer. Geen zin om naar zee te rijden (en in de file te staan) voor een verfrissende duik? Trek dan naar een van deze vijf Oost-Vlaamse openluchtzwembaden, vijvers en meren. Een overzicht:

 

RECREATIEDOMEIN NIEUWDONK - OVERMERE

Zwemmen in het beroemde Donkmeer mag niét, maar geen nood: even verderop ligt het recreatiedomein Nieuwdonk. Met een ligweide, zand strand, zwemvijver en Zweedse speeltuin vind je hier alles wat je nodig hebt voor een plezant dagje uit.

Praktisch: Nog tot eind augustus elke dag open van 10 tot 19u30. Inkom: € 2,50/€1,50. Kinderen jonger dan 4 jaar gratis.

RECREATIEPARK DE STER - SINT-NIKLAAS

In De Ster in Sint-Niklaas staan 450 meter strand, ligweiden en een zwemvijver garant voor de nodige vakantiesfeer. Durvers kunnen zich wagen op de waterglijbaan.

Praktisch: Nog tot eind augustus elke dag open van 9u tot 21u30. Dagticket: € 3/€1,50 (voor Oost-Vlamingen) - € 6/€ 3 (voor niet-Oost-Vlamingen). Kinderen jonger dan 5 jaar gratis.

ZWEMBAD DE WARANDE - WETTEREN

Het openluchtzwembadcomplex De Warande in Wetteren heeft voor elk wat wils: een kleuterbadje met spuittoestellen, een kinderbad met waterval, knuffelhoek en glijbanen, een recreatiebad, een stroomversneller en een duikkuil. Relaxen na zoveel activiteit kan op de grote ligweide.

Praktisch: Nog tot eind augustus open van 9u30 tot 20u (werkdagen) en van 9u30 tot 18u (op zaterdag, zondag en feestdagen). Dagticket: € 5/€ 2,50. Kinderen jonger dan 5 jaar gratis.


VOSSELARE PUT - BACHTE-MARIA-LEERNE

De Leiemeander Vosselare Put in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) is een ideale plek voor wie houdt van zwemmen in de vrije natuur. Niet-waterratten in je gezelschap? Die kunnen zich lekker neervlijen met een boek of een muziekje op de ligweide.

Praktisch: Nog tot eind augustus elke dag open van 11u tot 18u30. Inkom: € 2,50.


SPORT- EN RECREATIEOORD KLUISBOS - KLUISBERGEN

Middenin het Kluisbos in Kluisbergen ligt dit grote openluchtzwembad met een Olympisch bad om baantjes te trekken, een kinderbad voor geplons en gespetter en een duikput met duizelingwekkende springplanken.

Praktisch: Nog tot eind augustus elke dag open van 10u tot 20u. Dagticket: € 10/€ 7

(Bron + foto: Provincie Oost-Vlaanderen)