Sport

Harde kern Lokeren: "We worden geviseerd en gecriminaliseerd"

De leden van supportersclub Authentics (ATCS) voelen zich geviseerd door het bestuur van Sporting Lokeren. Volgens de supporters zijn de bestuursleden hen liever kwijt dan rijk. In een open brief klagen ze hun grieven aan.

"De laatste twee jaren is ATCS stap voor stap slachtoffer geworden van repressie, onbegrip, criminalisering, bureaucratie en regelneverij", klinkt het in de open brief. "Naar aanleiding van enkele recente feiten werd ons kookpunt bereikt. Heden worden wij behandeld als criminelen, als ongewenst onkruid op de tribune. Wij hebben het gevoel dat het bestuur van KSC Lokeren ons liever niet meer naar Daknam ziet komen."

Volgens de leden van de supportersclub worden heel wat feiten, zoals het afsteken van bommetjes en Bengaals vuur, onterecht aan hen toegeschreven. "Ook wordt ons verweten dat wij het gebruik van dergelijk pyrotechnisch materiaal niet veroordelen, maar dat klopt niet", zegt Sven Van Landeghem, woordvoerder van de Authentics. "Ook het gebruik van grote zwaaivlaggen wordt verboden, terwijl dit in stadions in Duitsland bijvoorbeeld wél kan. Tijdens risicowedstrijden kunnen we geen banners of spandoeken ophangen omdat er politie moet plaatsnemen."

De Authentics willen weer een echt sfeervak maken van de spionkop en vragen een goed gesprek met het clubbestuur. "We willen een sfeervak waar het mogelijk is om sfeer te maken zonder met een vergrootglas uitgelicht en gecriminaliseerd te worden", klinkt het. Het bestuur laat weten dat ze open staat voor dialoog. "We gaan grondig bekijken wat er aan de wrevel kan worden gedaan. Het moet mogelijk zijn om de plooien glad te strijken", benadrukt woordvoerder Herman Van de Putte in naam van het clubbestuur.