Nieuws

Moeder, oma en 2 kinderen zwaargewond na ongeval in Gijzegem

In Gijzegem bij Aalst is een zwaar verkeersongeval gebeurd op de Steenweg naar Oudegem (N406). Een moeder, een grootmoeder en twee kinderen uit Mespelare raakten daarbij zwaargewond.

Het ongeval gebeurde toen een vrachtwagen, die uit de richting van Dendermonde kwam, Gijzegem-dorp kwam binnengereden. De witte truck miste echter de bocht, waardoor de trekker ging slippen en de oplegger in schaar over de twee rijstroken kwam te staan. 

Een donkere volumewagen die uit de richting van Aalst kwam, kon een aanrijding niet vermijden en botste frontaal op de oplegger. Daarna werd die auto nog eens aangereden door een witte personenwagen.

In de donkere auto zaten een 28-jarige moeder, een grootmoeder en twee kinderen. Het gaat om een baby van één maand en een peuter van bijna vier jaar oud. Alle inzittenden raakten zwaargewond. De bestuurster, vermoedelijk de moeder, zat gekneld en moest uit het wrak worden bevrijd.

Twee MUG-teams en twee ziekenwagens kwamen ter plaatse en brachten de gewonden over naar het ziekenhuis. Ze zijn intussen buiten levensgevaar.

De 21-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur legde een negatieve ademtest af.