Nieuws

Gauwdieven opgepakt op markt in Lokeren

Een 40-jarige Roemeense vrouw en haar 40-jarige echtgenoot zijn gistermiddag opgepakt nadat ze een gauwdiefstal hadden gepleegd in een café in Lokeren. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

De vrouw stapte in de voormiddag een café binnen op de Markt en verliet de zaak even later zonder iets te hebben besteld. Een klant merkte het verdachte gedrag van de vrouw op en checkte haar handtas. Die stond open en haar portefeuille bleek verdwenen.

De vrouw ging onmiddellijk naar buiten om de verdachte te gaan zoeken. Toen ze de Roemeense aantrof en dreigde de politie te bellen, zette de verdachte het op een lopen. Even verderop kon ze echter worden tegengehouden door omstanders. De gestolen portefeuille werd teruggevonden aan een marktkraam in de buurt van de plaats waar het slachtoffer de verdachte in eerste instantie had staande gehouden.

Het geld dat er in zat, was evenwel verdwenen. Uit de beelden van de bewakingscamera's op de markt bleek dat de vrouw was afgezet door een man. Ook die kon worden gearresteerd. Zowel de man als de vrouw hebben geen gekende verblijfplaats in België.

Beiden worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt hun aanhouding.