Mobiliteit en Verkeer

Fase twee werken E40 donderdag van start

Vanaf donderdag 28 juli wordt er opnieuw gewerkt op de E40 richting kust. Tot 14 augustus wordt gewerkt van Vlekkem (Erpe-Mere) tot Wetteren. De op- en afrit Wetteren van de E40 richting Gent gaan in deze fase dicht. Het verkeer op de E40 rijdt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70km/u. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer de klok rond en in de zomermaanden.

De midden-, rechterrijstrook en pechstrook worden heraangelegd in asfalt. Het agentschap maakt van de afgesloten oprit in Wetteren gebruik om ook op de oprit zelf te werken. Tijdens de spitsuren stremt het verkeer op de rotonde boven de E40. De oprit wordt zo aangepast dat het verkeer vlotter zal kunnen doorstromen van de rotonde naar de E40 richting Gent.

Tijdens het plaatsen van de tijdelijke signalisatie en markeringen zal er in de nachten van donderdag 28 juli, vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli slechts één rijstrook open zijn in beide richtingen, met uitzondering van de nacht van donderdag op vrijdag. Dan zijn alle rijstroken nog open richting Gent. Overdag zijn er twee rijstroken open in beide richtingen met uitzondering van zaterdag. Dan zijn alle rijstroken nog open richting Gent.

Zondagmorgen gaat de heraanleg van start en zijn er twee versmalde rijstroken in elke richting tot 14 augustus. De op- en afrit Wetteren van de E40 richting kust gaan in deze fase dicht. Ook de parking en het tankstation in Wetteren, langs de rijrichting kust, zullen één dag niet bereikbaar zijn.

De op- en afrit Wetteren van de E40 richting kust gaan dicht. Het verkeer rijdt om via de R4 (op- en afritten in Merelbeke en Melle), de N9 en de N42. Verkeer met bestemming regio Wetteren kan ook in Erpe-Mere afrijden.