Nieuws

Eerste feestnacht: 81 carnavalisten verzorgd, 8 tijdelijk opgesloten

door Nick De Backer

Volgens de lokale politie van Aalst is de eerste feestnacht goed verlopen. Op de Grote Markt, het Vredeplein, het Statiepleinen het Sint-Martinusplein werd er massaal gedanst en plezier gemaakt. Ook in de cafés was het druk. De feestnacht van zondag op maandag verliep al bij al rustig.

De hulpposten van het Rode Kruis verzorgden 81 feestvierders. In vijf gevallen ging het om minderjarigen die verzorgd moesten worden na overmatig alcoholgebruik. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 34 personen verzorgd. Het ging steeds om meerderjarige personen. De brandweerdienst heeft drie interventies uitgevoerd.

De politie is een paar keer moeten tussenkomen voor moeilijkheden tussen carnavalisten. Tien personen werden bestuurlijk aangehouden. Acht carnavalisten moeten hun roes uitslapen in de cel.

De WHISKY-ploegen van de lokale politie Aalst, die tijdens carnaval moeten toezien op drankmisbruik bij minderjarigen, troffen tijdens hun shift twaalf minderjarigen aan die alcohol bij zich hadden. Eén minderjarige werd in dronken toestand overgebracht naar de sociale dienst van de politie. De politie verwittigde de ouders van de jongen.

Vandaag worden tijdens de bezemdans en de Ajuinworp 154 agenten ingezet.