Economie

Bourgeois: "Bouw distributiecentrum is teken van vertrouwen in toekomst"

door Nick De Backer

Vlaams minister-president Geert Bourgeois en de directie van warenhuisketen Delhaize hebben vanmorgen het nieuwe distributiecentrum in Ninove voorgesteld. De bouw ervan is al gestart en in 2018 moet het gebouw operationeel zijn.

De warenhuisketen investeert 143 miljoen euro in het project. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd op de site van het huidige centrum. In november 2014 ging de bouw van start. Midden 2017 moet het gebouw klaar zijn.

Volgens minister-president Bourgeois geeft de bouw van het geautomatiseerd distributiecentrum blijk van vertrouwen in de toekomst. "Het verheugt mij bijzonder dat deze investering Delhaize verankert in Vlaanderen. De Vlaamse regering doet er alles aan om bedrijven ruimte te geven om te groeien en te innoveren, zodat Vlaanderen in de toekomst in het economische koppeloton blijft."

"Logistiek is de kern van de activiteiten van Delhaize België en moet dus mee de groei van ons winkelnetwerk mogelijk maken", vertelt Denis Knoops, CEO van Delhaize België. "Het nieuwe distributiecentrum in Ninove kadert in onze langetermijnvisie om de logistieke capaciteit te versterken en efficiënter te maken."

De focus van het distributiedepot zal liggen op producten met een hoge rotatie. Dat zijn producten die vaak aangekocht worden door de consumenten en dus zeer regelmatig naar de winkels moeten worden getransporteerd.

Afgelopen zomer ontstond er onrust bij de Delhaize-werknemers nadat bekend raakte dat Ahold, het moederbedrijf van de Nederlandse warenhuisketen Albert Heijn, en de Delhaize Group gaan fusioneren. Dit project moet dus ook aantonen dat Delhaize nog niet van plan is de activiteiten in ons land af te bouwen.

Meer in het TV Oost Nieuws vanavond.