Gezondheid

AZ Sint-Blasius verhuist diensten van Zele naar Dendermonde

Een deel van de campus van het ziekenhuis AZ Sint-Blasius in Zele zal in 2017 verdwijnen. De diensten geriatrie, revalidatie en palliatieve zorgen verhuizen naar de campus in Dendermonde. De Gemeente Zele betreurt de verhuis van deze diensten ten zeerste, luidt het in een persbericht.

De dienst geriatrie, de verblijfsafdeling voor revalidatie en de palliatieve eenheid verlaten hun gebouw in Zele en gaan in 2017 naar de campus in Dendermonde. De dagkliniek, die gevestigd is in het gebouw aan Koevliet, zal wel blijven bestaan. De dienst raadplegingen, medische beeldvorming, dialyse-eenheid en de pijnkliniek blijven dus in Zele en zullen opgefrist worden.

"Wij betreuren het dat bepaalde zorgdiensten in Zele verdwijnen, vooral de palliatieve eenheid", vertelt Patrick Poppe, burgemeester Gemeente Zele. "Dat mensen hun laatste zorgen in de gemeente kunnen krijgen waar ze zijn opgegroeid en dicht bij hun familie zijn, is toch belangrijk. Bovendien is het jammer dat het zorgaanbod voor de Zelenaars nu daalt en ze zich verder zullen moeten verplaatsen om de nodige zorg te krijgen. Positief aan het verhaal is natuurlijk dat AZ Sint-Blasius belooft om te investeren in de diensten die wel in Zele gevestigd blijven. Wij hopen dan ook dat deze inspanningen de werking van de diensten zullen resulteren in een nog vlottere dienstverlening."