Politiek

Aalst: Open Vld dient klacht in tegen gemeenteraadsvoorzitster

Open Vld legt klacht neer bij de Oost-Vlaamse gouverneur tegen de voorzitster van Aalsterse gemeenteraad. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Gemeenteraadsvoorzitster Sanne Nieulandt (N-VA) ligt onder vuur nadat ze in de gemeenteraad het debat over woonzorgcentra stopzette voor het goed en wel begonnen was.

Groen-gemeenteraadslid Andreas Verleysen stelde een vraag rond woonzorgcentra en het sociaal beleid van de stad. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) antwoordde dat het eigenlijk een materie voor het OCMW was en dat daar het debat moest gevoerd worden. Toen Vera Van Der Borght van Open Vld zich wou mengen in het debat, sloot Nieulandt prompt de discussie wegens bevoegdheid van het OCMW.

Verontwaardiging alom bij zowel Open Vld, sp.a als CD&V. "Als enkel de burgmeester mag reageren op een vraag, wat zitten wij hier dan nog te doen?", aldus Bart Van Lysebeth (CD&V). Sanne Nieulandt (N-VA) maakte zich sterk dat ze wel degelijk alle gemeenteraadsleden verdedigt. "Wie er niet mee akkoord gaat, moet maar klacht indienen bij de bevoegde instanties", zei ze nog. Dat zal Open Vld nu doen. "We willen dat de gouverneur dit uitklaart", zegt Vera Van Der Borght.