Nieuws

3 jaar cel en 5 jaar rijverbod voor trucker Denderleeuw

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur die begin januari het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en een positieve drugtest aflegde, is veroordeeld tot drie jaar cel en een boete van 6.000 euro. Dat heeft de politierechtbank in Aalst maandagnamiddag beslist.

Het ongeval gebeurde op 2 januari op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto's. In totaal waren er acht voertuigen betrokken bij het ongeval. Een vrouw en haar twee kinderen overleefden het ongeval niet en acht personen raakten gewond.

De 33-jarige vrachtwagenbestuurder uit Luik werd na een positieve speekseltest opgepakt. De man gaf toe dat hij enkele dagen voor het ongeval een joint had gerookt, maar ontkende dat hij onder invloed was op het moment van het ongeval. Hij verklaarde dat hij zijn gps aan het bedienen was voor de aanrijding.

Het openbaar ministerie had de maximumstraf van vijf jaar cel en een levenslang rijverbod gevorderd. De verdediging had een lichtere straf en het opleggen van voorwaarden gevraagd. De politierechtbank oordeelde dat het "roekeloos en onverantwoord rijgedrag" van de vrachtwagenbestuurder de enige oorzaak van het ongeval was. (Belga)