Nieuws

16-jarige brutaal overvallen aan station Aalst

Een 16-jarig meisje is vrijdagnacht brutaal overvallen op de pendelparking achter het station van Aalst. Ze kreeg enkele stampen, maar houdt er gelukkig niets aan over.

De tiener was met een vriend te voet op weg naar huis toen ze rond 2 uur werd aangesproken door twee meisjes, die haar de weg naar het centrum vroegen. "Maar één van de twee kwam zeer dicht bij mij staan en ik voelde dat ze mijn iPhone 6 uit mijn broekzak haalde", vertelt Laura Van Eijck in Het Laatste Nieuws. "Toen we hen daarover aanspraken, liep het algauw uit de hand. Ze trok me bij mijn haren tegen de grond. Er kwamen plots ook twee jongens bij. Eén van hen vroeg mijn pincode. Omdat ik een foute code gaf, kreeg ik een trap in mijn zij. Nadien doorzochten ze mijn zakken op zoek naar geld. Ik kreeg nog twee trappen tegen mijn hoofd en dan sloegen de vier op de vlucht richting Dender. Ik ben meteen naar het Stationsplein gelopen."

Daar kon ze in een café de politie verwittigen. Volgens het slachtoffer waren de overvallers Franstalige jongens en meisjes van 16 à 17 jaar van Noord-Afrikaanse afkomst. De politie onderzoekt de zaak.